Лятната пауза във Формула 1 започва

18 March 2020 21:15
Лятната пауза във Формула 1 започва
Източник: ФИА
ФИА и Формула 1 „преместиха” лятната пауза в световния шампионат за месеците март и април с единодушната подкрепа на отборите. Обикновено лятната пауза е през август, продължава три седмици и в рамките на 14 последователни дни базите на отборите са затворени и не работят. Сега, заради пандемията от коронавирус и търсенето на свободни дати за вече падналите състезания, тези ограничения се пренасочват за три седмици през март-април и през август ще гледаме отново стартове, както беше преди въвеждането на лятната пауза.

Сега хората от екипите във Формула 1 получават поне две седмици отпуска, която да прекарат със семействата си, но пътуванията им ще се ограничени.

Заради карантината в Италия Ferrari и Alpha Tauri вече спряха работа, като се очаква същите мерки да бъдат приложени и от правителството на Борис Джонсън във Великобритания, което ще засегне още 7 от 10-те отбора във Формула 1.

Първи на тази новина реагираха от Red Bull, като базираният в Милтън Кийнс отбор обяви, че 3-седмичната пауза започва да тече от 27 март, като за същото време ще е затворена и базата на бившите шампиони.

Очаква се, че в следващите дни към четирите отложени и отменени състезания да се добавят още три – в Нидерландия,
Испания и Монако, които трябваше да се проведат през май. А календарът за сезон 2020, който на практика ще стартира най-рано в началото на юни, все още не е обявен от Liberty Media и FOM. Според непотвърдена информация, този календар ще е ясен и потвърден най-рано след три седмици.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ