Maserati MC20 идва наесен

19 March 2020 09:46
Maserati MC20 идва наесен
Източник: TopGear
Италианската компания Maserati пренасрочи за септември представянето на новия си спортен модел с двигател, разположен пред задния мост и хибридната версия на седана Ghibli.

Презентацията ще е отново в Модена и според съобщението на Maserati, ще отбележи „началото на нова ера” в развитието на популярната марка. Все още няма официална информация за характеристиките на суперавтомобила МС20, като предположенията за избора на двигатели са много интересни.

Според едни източници, МС20 ще получи нов редови 6-цилиндров двигател, който е разработка на FCA, а според други – по-логичното решение е да се използва 2,9-литровият V6 мотор с две турбини, който се предлага при Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio и Giulia FTA/GTAm. Предполага се, че МС20 ще има и plug-in хибридна версия.

Производството на новия модел ще е в завода на Maserati в Модена, където доскоро се сглобяваха GranTurismo и GranCabrio и производствените мощности са готови за старта на МС20.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ