Valkyrie излезе на пътя

19 March 2020 10:04
Valkyrie излезе на пътя
Valkyrie излезе на пътяValkyrie излезе на пътяValkyrie излезе на пътяValkyrie излезе на пътяValkyrie излезе на пътя
Прочетете повече за:
Aston MartinValkyrieхиперколатестове

Компанията Aston Martin публикува серия от официални снимки на хиперколата си Valkyrie, за да потвърди, че планът за нейната разработка се спазва. Досега прототипи на модела бяха тествани на пистата „Силвърстоун“, но сега изпитанията се преместват на обществените пътища във Великобритания.


Доставките на първите бройки от серийната версия на Valkyrie трябва да стартират през втората половина на 2020 г. Тиражът на автомобила е ограничен, като се предвижда производството на 150 бройки (25 от тях ще бъдат от състезателното купе AMR Pro) От компанията посочват, че могат да произведат 900 екземпляра, въпреки високата цена от 3 млн. евро за всяка.

 

Aston Martin Valkyrie се задвижва от 6,5-литров V12 Cosworth, който дори без турбина развива 1014 к.с. и се развърта до 11 000 об/мин. Общата мощност на силовия агрегат, който включва електромотор и система за рекуперация на енергията, е 1176 к.с. и 900 Нм.

 

Уникалните инженерни решения имат и обратна страна – двигателят на хиперколата ще се нуждае от основен ремонт на всеки 100 000 км. Собствениците на Valkyrie ще трябва да посетят сервиз на компанията, където блокът на цилиндрите ще бъде проверяван за драскотини и при нужда ще бъде ремонтиран. Предвижда се е регулярна замяна на клапаните и буталата.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ