Продава се една специална колекция

19 March 2020 11:50
Продава се една специална колекция
Източник: Classic Driver Market
Продава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекцияПродава се една специална колекция
Speedster моделите на Porsche са сред най-ценените от страна на феновете на марката, както и редовно попадат сред колите, които поддържат най-високи цени на пазара на употребявани спортни модели. Сега, на пазара излиза колекция от 5 броя Speedster, които представляват интересен разказ за развитието на тези автомобили на Porsche.

В колекцията влизат изключително интересни коли, да ги разгледаме една по една.

Първата е 356 Speedster Pre-A 1500 Super от 1955 година, като зад дългото име се крие автомобил, поръчан от Макс Хофман – митичният вносител на Porsche в Щатите, който навремето успява да убеди Фери Порше да създаде Speedster версията на 356.

Скачаме в края на 80-те години с Porsche 911 G Carrera 3.2 Speedster от 1989 година – произведени са точно 2104 бройки, повечето от които с раздути калници като на версията Turbo, а точно този автомобил е един от малкото и вече редки екземпляри с по-тясна каросерия.

През 1993 в производство влиза третият модел Speedster, който е базиран на поколението 964 на 911. Част от колекцията е представител на тази генерация, произведен през 1994 за американския пазар, който е изминал едва 22 000 км.

При поколението 997 на 911 версията Speedster е изключително рядка – производствената серия е от едва 356 коли, като само 4 от тях са черни. И една от тях е тук, доставена през 2011 и е в състояние „като нов”. Наистина.

И накрая – 911 Speedster от поколението 991 – отново ограничен тираж – само 1948 бройки, тази от колекцията също е черна, но това всъщност далеч не е най-характерната й особеност.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ