Част от промените остават за 2022

19 March 2020 18:29
Част от промените остават за 2022
Източник: Формула 1
ФИА, Формула 1 и отборите в световния шампионат единодушно са гласували част от радикалните нови правила, които трябваше да влязат в сила за сезон 2021, да бъдат отложени за 2022.

Отлагат се техническите правила, включително и тези за драстична промяна в аеродинамиката, които трябваше да позволят много по-оспорвани състезания и по-малки разлики между колите на пистата. Освен това, отборите са се съгласили и догодина да използват шаситата, създадени за сезон 2020. Очаква се, че ще има замразяване на редица компоненти до края на 2021 година, за да се намалят разходите на отборите.

Отлагането на техническите промени ще позволи на отборите да отложат големите разходи и да реализират известни икономии въпреки отложеното начало на сезон 2020, като сега се очаква, че състезанията ще стартират на 7 юни с Гран при на Азербайджан в Баку.

За сезон 2021 обаче ще влезе в сила таванът на бюджетите – 175 милиона долара на година, като това решение, както и всички останали от днес трябва да бъдат потвърдени от Световния съвет по моторните спортове на ФИА, като се очаква това да стане без усложнения.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ