Монако окончателно отпадна за 2020

19 March 2020 20:27
Монако окончателно отпадна за 2020
Източник: TopGear
Броени часове, след като стана ясно, че ФИА и Формула 1 отлагат Гран при на Монако, която трябваше да се проведе в края на май, организаторите на състезанието обявиха, че състезателно се отменя и няма да се проведе тази година.

Така за първи път от 1954 година Формула 1 няма да има старт по улиците на Монте Карло, а причината естествено е пандемията от коронавирус, обхванала целия свят, която сега настъпва в Европа. А днес стана ясно, че принц Албер също е заразен с коронавирус.

Отменена е и Гран при за исторически автомобили – състезанието, което се провежда преди старта от Формула 1.

С оглед на това, че състезанието се провежда на улично трасе, както и че издигането на трибуните и предпазните ограждения отнема много време, от ACM заявиха, че „при никакви обстоятелства няма да е възможно провеждането на тези състезания по-късно тази година”, като се има предвид историческата Гран при при и старта от Формула 1.

Анулирането на Монако се очакваше от седмици, като състезанието беше посочено и за една от най-лесните жертви на екипа на Чейс Кери, тъй като тази надпревара не плаща такса към ФОМ, но е най-известното и авторитетно състезание в календара на Формула 1.

Стартовете, за които няма шанс да се проведат в рамките на 2020 станаха два – Австралия и Монако, като от Виетнам обявиха, че се надяват на дата в рамките на следващите два месеца.

Рос Браун прогнозира сезон от 19 състезания, като сега остава да бъде зачеркнато още едно, за да се стигне до изпълнението на това очакване – смята се, че кандидат №1 е Испания. Състезанието беше отложено днес, но организаторът му е практически във фалит и правителството на Каталуня не би имало нищо против да не плаща таксата и да си спести разходите по състезанието, като и без това договорът за провеждането му е само за 2020.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ