2022: Идва Macan на ток

20 March 2020 09:57
2022: Идва Macan на ток
Източник: Porsche
Porsche набира скорост в посока електрификация и лансиране на все повече хибриди, като засега единственият модел, който ще остане верен на класическото задвижване е иконата 911.

От известно време насам се знае, че популярният SUV Macan ще е вторият електрически модел на Porsche след Taycan, като дори се предполага, че след 2024 компанията ще предлага само версията на ток на модела.

Сега един от шефовете на Porsche – Михаел Щайнер, който е член на борда на директорите на компанията и отговаря за развитието на моделите и технологиите, заяви пред Automobilwoche, че производството на електрическия Macan ще стартира преди края на 2022 година. Обърнете внимание, началото на производството, което означава, че няколко месеца по-рано Porsche би трябвало да покаже как ще изглежда серийния модел и да го представи официално. По подобен начин постъпиха Ford с Mustang Mach-E и Tesla със Cybertruck.

Все още няма официална информация относно Macan EV, но според данни от компанията най-мощната му версия – Turbo S ще е с мощност 700 конски сили. Т.е без турбо, но и този модел като Taycan ще следва познатата структура на наименования на автомобилите на марката.

Интересни са и слуховете, че от 2024 година Porsche ще продава само електрическата версия на Macan, което е смело решение, като се има предвид, че Macan е най-продаваният модел на марката и постигна това много бързо. Ще е интересно да видим дали клиентите на Porsche ще могат да преглътнат липсата на двигатели с вътрешно горене при най-популярния модел на компанията.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ