Audi R8 готви Green Hell

20 March 2020 10:17
Audi R8 готви Green Hell
Audi R8 готви Green HellAudi R8 готви Green Hell

Представители на Audi са регистрирали в патетното бюрю на Германия търговската марка Audi R8 Green Hell. От компанията обаче не дадоха никакво обяснение – както за избора на название, така и за какво ще бъде използвано то.


Напълно възможно е, под това име да се крие хардкорна версия на суперколата, която да атакува абсолютния рекорд за обиколка на „Северната дъга“ на Нюрбургринг, тъй като трасето е известно именно като „Зеления ад“. Германската писта е кръстена така още през 60-те години на миналия век от легендарния пилот и трикратен световен шампион във Формула 1 – сър Джеки Стюарт.

 

Още през 2018 г. главният изпълнителен директор на подразделениeто Audi Sport – Оливер Хофман, заяви, че той и екипът му имат „няколко много добри идеи за създаване на екстремално R8”. И допълни, че машината с V10 двигател ще бъде сертифицирана за участие в европейския шампионат FIA GT3.


Според някои информации, в Audi работят над версия GT3 R8, при която настоящият 5,2-литров двигател FSI развива 612 к.с. във версията R8 Performance, но при Lamborghini Huracan Evo мощността на мотора надхвърля 630 к.с.

 

За да успее R8 Green Hell да се пребори за званието „най-бърз сериен автомобил на Нюрбургринг“, той трябва да подобри времето от 6 минути и 44,97 секунди, което принадлежи на Lamborghini Aventador SVJ.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ