35 милиона в коли

22 March 2020 08:46
35 милиона в коли
Източник: Bugatti
35 милиона в коли35 милиона в коли
Когото и да попитате колко коли може да си купи човек за 35 милиона долара, то отговорите ще се разнообразни, а бройката голяма. Не и при Bugatti, естествено. Компанията показа селекция от 6 броя Chiron с обща цена 35,6 милиона долара и интересни особености за всеки един от тези хиперавтомобили.

Започваме с Bugatti Chiron Pur Sport – цена 3 милиона долара и производствена серия от едва 60 коли. Тази версия на Chiron е създадена за удоволствие от пилотирането, а не толкова за търсене на максимална скорост, като акцентът е върху аеродинамиката и бързината в завоите.

Следва Bugatti Centodieci – само 10 бройки от автомобила, създаден да почете Bugatti EB110, цената на всяка бройка е 6 милиона долара. По-различен дизайн и по-мощната версия на W16 мотора на Bugatti с 1500 конски сили.

Продължаваме с Bugatti Super Sport 300+, който в момента е най-бързият сериен автомобил в света, доколкото серийно производство и Bugatti могат да съжителстват в едно изречение. Този автомобил почти достигна 490 км/ч, цената на една бройка е 3,5 милиона долара, а ще бъдат сглобени общо 30 коли.

Естествено, най-скъп е уникалният Chiron La Voiture Noire с цена от 11 милиона долара и ниво на развитие, което все още не е стигнало до серийно производство или сглобяване на автомобил, който да може да бъде доставен на клиент.

Другите две попълнения са Bugatti Divo – още един хиперавтомобил, ориентиран към забавления на писта с огромно аеродинамично притискане и впечатляващи странични натоварвания и Chiron Sport, който има трудната задача да задоволи почти всички изисквания на клиентите на Bugatti. Създателите на Sport твърдят, че това е хиперавтомобилът, който е най-добрият компромис между скорост, ексклузивност и ежедневна експлоатация.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ