Няма да има Polo R

22 March 2020 09:18
Няма да има Polo R
Източник: Volkswagen
Volkswagen е сред компаниите, които залагат на по-спортните и мощни модели, за да достигнат до повече и по-капризни клиенти и сформирането на гама R-версии на популярните модели на гиганта е доказателство за това. Golf R вече е класика, в началото на миналата година беше представен T-Roc R, а през тази година се появи и Touareg R. Дори електрическата гама на VW – ID, ще има R версия, която трябва да има пряка връзка с прототипа ID.R.

Феновете, а и клиентите, очакват с нетърпение новия Golf R, като създателите му обещаха, че това ще е най-интересният за каране автомобил, създаван от компанията.

Но също така стана ясно, че под Golf R няма да има позициониран друг модел в хечбек гамата и това беше потвърдено от шефа на подразделението VW R Йост Капито.

„При Polo няма да се получи успешна версия R, има интерес към такива модели, но продажбите ще са ниски, а разходите – високи”, обясни Капито.

Polo R е в основата на най-големите спортни успехи в историята на Volkswagen – 4 поредни световни титли при пилотите и конструкторите в WRC със Себастиен Ожие и Polo WRC преди компанията да закрие състезателните си програми заради „Дизелгейт”.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ