BMW изкара голямата решетка на тестове

23 March 2020 07:48
BMW изкара голямата решетка на тестове
Източник: TopGear
BMW изкара голямата решетка на тестовеBMW изкара голямата решетка на тестовеBMW изкара голямата решетка на тестовеBMW изкара голямата решетка на тестовеBMW изкара голямата решетка на тестове
През 2020 година трябва да станем свидетели на представянето на новата 4-а серия Coupe на BMW, стига пандемията от коронавирус да не обърка и тези планове. Но интересното при този автомобил е, че той ще има много по-силно влияние върху феновете на марката, съизмеримо с това от отказването на компанията от задното предаване при 1-ата серия. Естествено, че става въпрос за голямата радиаторна решетка, който се оказа един от акцентите на изложението във Франкфурт миналата година, благодарение на Concept 4.

Снимките от тестовете на предсерийните прототипи потвърждават очакванията за нарастването на решетката, а тепърва предстои да видим дали промяната на размерите ще продължи да се харесва на клиентите на баварците. Защото информацията на компанията е такава от обратната връзка с клиентите на 7-ата серия – друг нишов, но важен модел.

Оформлението на цялата предница на бъдещата 4-а серия изглежда доста по-приемливо с добавянето на фарове с традиционните за BMW форми, а промените в задницата в сравнение с концепта от Франкфрт допълват приликите с елегантната 8-а серия Coupe.

Новата 4-а серия е базирана на 3-ата серия, което означава, че и тук се използва модулната архитектура на компанията CLAR, а гамата двигатели ще включва 4- и 6-цилиндрови агрегати – бензин и дизел, като топ версията ще е M440i.

С оглед на това, че през 2020 очакваме и новото М3, то малко след него би трябвало да се появи и следващото М4 Coupe, но най-вероятно през 2021. При него ще се използва новият 3-литров 6-цилиндров редови двигател S58 с две турбини, който ще задвижва четирите колела и ще работи с 8-степенен автоматик.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ