И в Баку се отказаха

23 March 2020 08:03
И в Баку се отказаха
Източник: TopGear
Организаторите на Гран при на Азербайджан са съобщили на шефовете на Формула 1, че не планират да организират състезанието по улиците на Баку на предвидените за това дати – 3-7 юни. Това означава, че в най-добрия случай сезонът може да стартира седмица по-късно в Канада, а първите 8 състезания за тази година са вече отменени или отложени.

Информацията за решението, взето в Баку се появи снощи в руските медии, но все още не е потвърдена официално от Формула 1 или Liberty Media.

Решението да се търси отлагане на състезанието е било съобщено на Чейс Кери и компания в петък, 20 март, като по същото време е била уведомена и ФИА. Отново, според анонимни източници, новината се е оказала неприятна изненада за ФИА и Liberty Media, тъй като нагласата им е била, че сезонът ще може да стартира в началото на юни в Баку.

Отлагането на състезанието в Азербайджан е продиктувано от невъзможността да се предвиди развитието на пандемията от Covid-19, както и от притесненията в Баку, че разпространението на коронавируса може и да не бъде овладяно до юни и в един по-късен етап надпреварата пак да бъде отменена, но тогава с повече загуби за организатора, тъй като изграждането на всяко улично трасе изисква допълнителни инвестиции.

В същото време организаторите на Гран при на Азербайджан вече преговорят за насрочване на нова дата за състезанието във втората половина на годината.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ