Класически Jaguar с 400 коня под капака

23 March 2020 10:36
Класически Jaguar с 400 коня под капака
Класически Jaguar с 400 коня под капакаКласически Jaguar с 400 коня под капакаКласически Jaguar с 400 коня под капакаКласически Jaguar с 400 коня под капакаКласически Jaguar с 400 коня под капака
Прочетете повече за:
JaguarE-TypeWoodham MortimerWM Sport GT

Знаменитото ретро-купе Jaguar E-Type се превръща в съвременна спортна кола, благодарение на новия проект на британската компания Woodham Mortimer. Нейният шеф Питър Хайнс твърди, че това е едто от най-добрите класически гран туризмо в света.


Проектът се казва WM Sport GT, като е изграден на базата Jaguar E-Type, но двуместното купе преминава основна доработка. При нея спортната кола е разширена, доработени са броните, модернизирани са хромирани елементи и основно е модифициран интериора. В салона се появяват седалки от времето на модела, нови волан, педали и др.

 

Най-интересно обаче е под капака. Оригиналният 6-цилиндров двигател отстъпва мястото си на съвременен агрегат с обем 4,7 литра. Той развива около 400 к.с., като според Woodham Mortimer, е специално тестван и настройван на писта. Моторът работи с 5-степенна механична скоростна кутия собствено производство и с диференциал с повишено триене.

 

Промените по окачването включват регулируеми амортисьори и алтернативни пружини, като на ходовата част са поставени усилени стабилизатори и мощни спирачни механизми.

 

Британското ателие вече приема поръчки за този този модел, като оценява доста сериозно усилията си. Всеки WM Sport GT ще струва между 330 000 и 350 000 паунда.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ