Как звучи новият V6 на Aston Martin?

24 March 2020 10:05
Как звучи новият V6 на Aston Martin?
Как звучи новият V6 на Aston Martin?Как звучи новият V6 на Aston Martin?Как звучи новият V6 на Aston Martin?
Прочетете повече за:
Aston MartinV6Valhallaмотор

Компанията Aston Martin пусна видео с новия двигател на марката, който ще бъде използван за суперколата Valhalla. Благодарение на това видео, за първи път може да се чуе звука на мотора.
Британският производител не крие гордостта си от агрегата, тъй като това е първият двигател на марката от 1968 г., който инженерите на компанията са създали напълно самостоятелно. Затова и той получва специално име – TMO1, в чест на инженера Тадек Марек, който работи за Aston Martin в средата на миналия век.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zkp-IgwTpAM&feature=emb_logo


Интересното е, че засега характеристиките на мотора не се разкриват, като те ще станат ясни при премиерата на самата Valhalla, която е планирана за 2022 г. От компанията твърдят, че това е най-мощният V6 двигател в историята на марката, като според някои сведения, той ще развива около 1000 к.с. Колко от тях обаче ще се паднат на допълнителния електромотор, засега не е ясно.

 

Според шефа на компанията – Анди Палмър, разработката и производството на силовия агрегат са стрували страшно много пари на Aston Martin, но пък, ако продажбите на Valhalla вървят по план, то разходите ще може да бъдат покрити бързо.

 

В компанията планират тираж от 500 бройки, като всяка от тях ще струва около 900 000 евро.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ