Формула 1 планира 15-18 старта

24 March 2020 14:19
Формула 1 планира 15-18 старта
Източник: Mercedes
Шефът на Формула 1 Чейс Кери прогнозира, че сезон 2020, който вече закъсня и паднаха първите 8 старта, ще включва между 15 и 18 състезания тази година и най-вероятно ще приключи след първоначалната си последна дата – 29 ноември.

Вчера стана ясно, че Гран при на Азербайджан, планирана за 7 юни, също се отлага и сега надеждите са, че сезонът ще стартира на 14 юни в Канада. Миналата седмица беше отменена Гран при на Австралия, като това стана по-малко от 2 часа преди старта на първата свободна тренировка в петък, след това бяха отложени стартовете в Бахрейн, Виетнам, Нидерландия и Испания, а Гран при на Монако беше отменена. Най-рано пък беше отложено състезанието в Китай, малко след като избухна епидемията от коронавирус в страната.

„В момента, в който ситуацията се подобри, ние ще сме готови веднага да подновим състезанията – обясни Кери. – Целта ни е да реализираме световния шампионат във Формула 1 за сезон 2020. Ясно е, че има сериозна възможност да отлагане на още стартове, но ние очакваме, че по някое време това лято сезонът ще може да започне и ревизираният календар ще включва между 15 и 18 състезания.

„Както обявихме по-рано, лятната пауза се мести за март/април, тогава ще са затворени и базите на тимовете, ще използваме лятото за състезания и сезонът ще се проточи и отвъд 29 ноември. В момента обаче не можем да представим готов календар.”

Предполага се, че към Австралия и Монако, които със сигурност отпадат, може да се присъединят Испания и Нидерландия, като така другите отложени състезания ще бъдат наместени в свободните дати през втората половина на годината.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ