Защо пилот от DTM работи в склад?

24 March 2020 16:36
Защо пилот от DTM работи в склад?
Източник: Twitter
Един от новаците в DTM – Фердинанд Хабсбург, който има зад гърба си един сезон в германския шампионат, смени състезателното си Audi RS5 с електрокар, за да помогне в битката с пандемията от Covid-19 в родната му Австрия. 22-годишният пилот е издънка на династията Хабсбург и в момента е на служба в австрийската армия и затова е бил повикан да помага.

Като „квалифициран шофьор” Фердинанд Звонимир фон Хабсбург е получил задача да кара мотокар като участва в разтоварването, товаренето и подреждането на хранителни стоки в складове на едро, откъдето се зареждат магазините в Австрия, където преди 8 дни беше въведено ограничение на придвижването.

„Давам нощни дежурства от 22 часа вечерта до 6 часа на следващия ден, опитвам се да помогна с каквото мога – обясни Хабсбург. – А през деня се опитвам да тренирам, за да поддържам форма.”

Миналата година Хабсбург кара една от колите на R-Motorsport – тимът, който представляваше Aston Martin, но кампанията се оказа много слаба, като британските автомобили отстъпваха по всички показатели на колите на BMW и Audi. За сезон 2020 Aston Martin се оттегли от DTM, а Хабсбург се прехвърли в WRT Audi.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ