WRC сезонът потъва

24 March 2020 19:05
WRC сезонът потъва
Източник: Rally Portugal
Напълно очаквано следващите два кръга от световния рали шампионат (WRC) – състезанията в Португалия и на остров Сардиния, бяха отложени. ФИА и промоутърът на шампионата, както и организаторите на състезанията ще търсят дати по-късно тази година за популярните макадамови надпревари. Днес официално беше потвърдено за италианския старт, а новината за „Португалия” беше съобщена официално минути по-късно.

Това означава, че следващите три старта за сезон 2020 вече са отложени – рали „Аржентина” беше отложено в хода на скъсеното рали „Мексико”, което беше съкратено с един ден, за да могат екипите да се приберат в Европа, а сега се отлагат „Португалия” и „Италия”.

Тези решения означават, че следващият кръг от WRC, който трябва да бъде проведен е рали „Сафари” (16-19 юли), като митичната надпревара и Кения се завръщат в световния шампионат след дълго отсъствие. Проблемът е, че коронавирусът вече достигна Кения, като всички полети до страната са спрени, а освен това част от африканската държава се бори с нашествие от скакалци, но местните власти уверят, че насекомите няма да бъдат проблем до юли.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ