Tesla Model 3 звучи като Lamborghini

27 March 2020 12:04
Tesla Model 3 звучи като Lamborghini
Прочетете повече за:
TeslaелектромобилзвукV12Lamborghini

Собственикът на Tesla Model 3 преоборудва електромобила си със направена по поръчка „изпускателна система“, която имитира звука на 12-цилиндров двигател на Lamborghini. Тя може да се управлява от смартфон, като позволява промяна на профилите и дори даване на повече газ.


Генераторът, който извежда звук на различни двигатели до външните колони, е разработен от фирмата Milltek. Тя се е специализирала в изготвянето на изпускателни системи за автомобили с традиционни силови агрегати. Неговата настройка става от специално приложение, като освен промяна на профилите, имитиращи атмосферен V12 или V8 с турбо, има възможност и за създаване на нови.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=301&v=HmDXE3o8dMc&feature=emb_logo

 

Оборудването на електромобили с акустична система вече се изисква от законодателството в повечето страни. Основно това засяга ситуации, при които автомобилът се движи със скорост над 30 км/ч или на заден ход.

 

Останалите производители на електрически модели също работят в тази посока. Volkswagen и Porsche оборудваха съответно ID.3 и Taycan с такива системи, същото стори и Maserati. А BMW директно нае холивудския композитор Ханс Цимер, който да създаде звука на електрическите модели на марката.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ