Mitsubishi купува дял в Renault?

27 March 2020 15:07
Mitsubishi купува дял в Renault?
Източник: Mitsubishi
Mitsubishi може да купи 10% от Renault и така отношенията в алианса Renault-Nissan-Mitsubishi да станат още по-сложни, но и по-здрави. Според вестник Les Echos идеята на подобна сделка е точно укрепване на връзките в съюза и осигуряване на свежи средства за европейския производител. Подробности за тази стратегия трябва да бъдат представени през месец май, прогнозира изданието.

Все още обаче информацията не е коментирана нито от Mitsubishi, нито от Renault. Според Le Echos във френския гигант се обсъждат и други варианти за неутрализиране на негативните ефекти от пандемията – преструктуриране на компанията, закриване на заводи и мерки за намаляване на разходите.

През есента на 2016 Nissan купи контролния пакет в Mitsubishi в размер на 34%, като Карлос Гон изчака акциите на японците да паднат след поредния скандал за неточни данни относно разхода на гориво на няколко модела за азиатските пазари. В същото време Mitsubishi притежава 20% в Nissan, Nissan има 15 процента в Renault, а Renault е основен акционер в Nissan с 43%.

В края на януари стана ясно, че шефовете на Nissan планират строги мерки за намаляване на разходите – освобождаване на 4300 човека, закриване на два завода и орязване на моделната гама на гиганта. Тази седмица пък се появи информация, че Nissan ще освободи 3000 човека, които досега работеха в испанските заводи на компанията, които пък не работят заради пандемията и ограничителните мерки, наложени в цял свят.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ