Seat се отказа от Alhambra

27 March 2020 15:13
Seat се отказа от Alhambra
Прочетете повече за:
SeatAlhambraTarracoпроизводство

Още през есента на 2016 г. се заговори за предстоящото спиране на произодството на Seat Alhambra. По това време беше подписана и присъдата на малкото комби Ibiza ST и то действително не получи приемник при новото поколение на модела. Сега ще го последва и миниванът Alhambra.


Според последните информации, производството на Alhambra, което се осъществява в завода в Португалия, ще приключи в края на март. И това няма да бъде изненада, тъй като сегашното поколение на модела се произвежда още от 2011 г. За този период „испанецът“ се представи сравнително успешно на пазарите, като през 2019 г. продажбите му дори тараснаха с 6,3% - до 23 700 бройки.

 

В Seat обаче са наясно, че този обем съвсем не е достатъчен, за да оправдае присъствието на минивана на пазара. В същото време, на купувачите, които искат автомобил със 7 места, ще бъде предложен далеч по-съвременния Tarraco.

 

Интересното е, че братчето на Seat Alhambra – Volkswagen Sharan, ще се задържи на конвейера още известо време. Очаква се, той да бъде произвеждан поне до края на гоината. Германският производител вече се отказа от Golf Sportsvan, както и от Touran, така че моделът също остава без приемник.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ