Toyota направи C-HR на ток

28 March 2020 12:02
Toyota направи C-HR на ток
Toyota направи C-HR на токToyota направи C-HR на токToyota направи C-HR на токToyota направи C-HR на ток
Прочетете повече за:
ToyotaC-HRелектромобилКитай

Още през лятото на 2019 г. японският производител Toyota представи стратегията си за развитие на електрифицираните автомобили. Тя стартира в Китай, където вече се продава електрическа версия на кросоувъра C-HR.


Технически Toyota C-HR Electric, като е името на модела, напълно повтаря Lexus UX 300е, който също беше разработен за пазара в Китай. И двата „паркетни“ кросоувъра са изградени на модулната платформа E-TNGA със задно многоточково окачване. В сравнение с базовата архитектура TNGA електрическият вариант е сериозно доработена и най-вече усилена, за да издържи акумулатора с капацитет 54,3 кВт/ч.

 

Блокът за управление и инверторите са дело на компанията Denso и са поставени под капака, а на предната ос е монтират електромотор с мощност 204 к.с. Засега от Toyota не съобщават пробега на своя модел, но при Lexus UX 300e той е около 400 км по цикъла NEDC.

 

Електрическата Toyota C-HR се отличава от бензиновата версия по дизайна на предната част с намалена решетка на радиатора. Още в базовият вариант са включени светодиодни фарове. Приборният панел в салона е виртуален, а не аналогов, но останалите елементи от интериора, с изключение на емблемите, са същите.

 

Кросоувърът C-HR Electric ще се произвежда от съвместното предприятие GAC Toyota, като стартът на продажбите е планиран за края на април. Моделът почти сигурно няма да се продава извън Китай, тъй като за останалите пазари Toyota готви съвсем различни електромобили.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ