Бърни: Аз щях да отменя сезон 2020

28 March 2020 14:14
Бърни: Аз щях да отменя сезон 2020
Източник: TopGear
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун обясни, че ако той е на мястото на настоящите босове на световния шампионат ще отмени сезон 2020. Заради пандемията от коронавирус първите 8 състезания от сезона бяха отложени или отменени, като за момента надеждата е, че новият сезон ще започне в средата на юни с Гран при на Канада.

В същото време Бърни държи да не остава извън вниманието на медиите откакто не е начело на Формула 1 и редовно предлага екзотични идеи или абсурдни идеи за решаването на проблеми, огромната част от които точно той остави в наследство на Liberty Media.

Главният изпълнителен директор на Формула 1Чейс Кери заяви тази седмица, че се надява сезонът да включва 18 състезания, което означава, че ще паднат само 4 старта от планираните 22, като две от тях вече са ясни – Австралия и Монако, които бяха отменени.

„Какво бих направил аз? Мисля, че на първо място бих отхвърлил идеята, че тази година можем да проведем някакви състезания – обясни Екълстоун пред агенция Reuters. – Това е единственото нещо, което може да се направи, за да се гарантира безопасността на всички, а и никой да не започва да прави глупави ангажименти, които няма да бъдат изпълнени.

„Що се отнася до прогнозите на Чейс Кери за 15 до 18 състезания тази година, ще съм много изненадан ако успеят да постигнат тази цел. Наистина се надявам да успеят. Освен това може да се проведат три-четири състезания в началото на следващата година и те да се броят към сезон 2020. Проблемът е, че трябва да се намерят дестинации, където отборите искат да карат и има промоутър, който да иска състезание там.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ