VW Group губи по 2 милиарда евро на седмица

30 March 2020 12:17
VW Group губи по 2 милиарда евро на седмица
Източник: Volkswagen
Световната икономика почти спря заради пандемията от коронавирус, а автомобилната индустрия е сред най-пострадалите. И загубите са изчисляват в милиарди.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group Херберт Дийс обясни пред тв канала ZDF, че германският автомобилен гигант губи по 2 милиарда евро на седмица заради пандемията.

След спадането на продажбите и спирането на производството, компанията може скоро да започне масови съкращения на работници. Дийс призна, че съживяването на китайската икономика, включително и продажбите на нови автомобили, все още са далеч от желаното, като са на половината от предкризисните нива.

За VW Group в момента работят 671 000 човека, а мрежата на гиганта включва 124 предприятия, от които 72 са в Европа, а от тях 28 са Германия. За миналата година продажбите на VW Group достигнаха почти 11 милиона коли, но за 2020 резултатите на всички в автомобилната индустрия ще са по-скромни.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ