Porsche, което иска да е McLaren F1

30 March 2020 14:22
Porsche, което иска да е McLaren F1
Porsche, което иска да е McLaren F1Porsche, което иска да е McLaren F1Porsche, което иска да е McLaren F1Porsche, което иска да е McLaren F1Porsche, което иска да е McLaren F1Porsche, което иска да е McLaren F1
Прочетете повече за:
Porsche 911McLaren F1тунингтърг

Един забележителен от техническа гледна точка автомобил, се продава на аукциона Bring a Trailer в интернет. Салонът на това Porsche 911 Carrera S, произведено през 2008 г., е преработен от първия собственик на автомобила, като шофьорската седалка е поставена по средата. Така колата е само с 3 места, а нейният пробег е 33 253 мили (53 516 км).


Автомобилът се намира в САЩ, където е проведена необичайната операция по прекрояване на салона. Тя е дело на на ателието Trinity Motorsports Group от град Лайм, щата Охайо. Явно на собственика на спортното купе не му е давала покой идеята на Гордън Мъри, който проектира по същия начи суперколата McLaren F1.

 

Конверсията всъщност се е получила напълно, като предния панел внимателно е разглобен и е направен отново, но с по-малки размери. Съответно, в неговата среда е преместен не само воланът, но и педалите, а бившата централна консола заедно с лоста на 6-степенната механична скоростна кутия и ръчната спиачка вече се намират по-близо до лявата врата. Напълно нова е и шофьорската седалка заедно с предпазния колан.

 

Уникалната модификация получава името 911 Centro. Технически тя не е променяна, като под капака е оригиналният 3,8-литров атмосферен боксер, развиващ 355 к.с. Впрочем, благодарение на всмуктелната система с понижено съпротивление Evolution Motorsports V-Flow и олекотената изпускателна система от титан тази мощност вероято е по-висока. За това помагат и допълнителни аеродинамични елементи по каросерията.


Преди преработката този автомобил като това е струвал 110 055 долара. Състоянието му е прилично, но въпре това ще бъде продаден за доста по-малко. Търгът приключва утре, като в момента предложената сума е малко над 20 000 долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ