Mercedes F1 създаде апарат за обдишване

30 March 2020 14:57
Mercedes F1 създаде апарат за обдишване
Източник: Mercedes
Световните шампиони във Формула 1 Mercedes и учени от Лондонския университет (UCL) само за десет дни успяха да създадат апарат за обдишване, който да помага на заразени с коронавирус болни. Устройството носи името Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) е сходно с тези, които във Великобритания се използват за облекчаване на пациентите, които имат проблеми с дишането.

Резкият скок на заразени с коронавирус във Великобритания заплашва да доведе до недостиг на респиратори и затова сега се форсира производството на такива устройства. Затова и 7 от 10-те тима във Формула 1, базирани на Острова се обединиха в проекта Pitlane, за да помогнат при по-бързото създаване и производство на такива апарати.

Основен принос за създаването на CPAP имат инженерите от департамента за двигатели за Формула 1 на Mercedes, а сега се търсят мерки за максимално бързото му производство.

От тимът потвърдиха, че вече са изпратили първите пратки CPAP в Италия и Китай, за да помогнат в битката срещу коронавируса там.

Използването на CPAP позволява да се намалят с 50% пациентите, които имат нужда да са в интензивно отделение заради проблеми с дишането, показват първите данни за апарата.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ