Ужасяващият лагер на доктор Марко

30 March 2020 20:33
Ужасяващият лагер на доктор Марко
Източник: TopGear
Репортерите, които отразяват Формула 1 може и да не харесват доктор Хелмут Марко, но обожават идеите му. Бившият пилот е сред най-директните хора в падока, прави наивни опити за манипулация, но най-важното е, че не се стеснява да споделя това, което мисли.

И последното му хрумване заслужава специално внимание. От избухването на кризата с коронавируса, който още не беше стигнал размерите на пандемия и се смяташе основно за китайски проблем доктор Марко твърди, че това е „просто грип”.

Сега като стана ясно, че нещата са по-сериозни съветникът на Red Bull лансира супер спорна идея – тимът да организира лагер „Корона”, в който пилотите на компанията да бъдат умишлено заразени с коронавирус. Логиката на доктор Марко е, че така пилотите ще изкарат заболяването и ще развият имунитет.

„Имаме четирима пилоти във Формула 1 и осем или десет младежи – обясни доктор Марко пред австрийската телевизия ORF. – Идеята беше да организираме лагер, където пилотите да прекарат този мъртъв период. И това ще е идеалният момент да дойде инфекцията.

„Това са силни млади мъже в много добро здраве. Така те ще бъдат подготвени, когато и да дойде началото на сезона, а шампионатът ще е много тежък.”

Доктор Марко бил уверен, че идеята ще проработи, но призна, че тя не била приета от другите шефове на Red Bull и затова той се отказал от нея.

„Да го кажа така: идеята ми не се прие добре – призна Марко, който не е доктор по медицина. – Сега най-важното е пилотите да запазят психическа и физическа форма в хода на тази пауза. Макс Верстапен например участва в електронни надпревари, кара в няколко състезания на ден. Всичките ни пилоти имат лични треньори, така че всичко трябва да е наред.

„Ако сезон 2020 продължи с 15 до 18 състезания, то натоварванията ще бъдат много сериозни. В хода на сезона пилотите няма да могат да подобряват физическата си форма, така че трябва да го направят сега.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ