Класическа Alfa става суперкола на ток

31 March 2020 08:54
Класическа Alfa става суперкола на ток
Класическа Alfa става суперкола на токКласическа Alfa става суперкола на ток

Италианската компания Totem Automobili, която се занимава с възстановяване и ремонт на класически Alfa Romeo, разработва електрически рестмод (класически автомобил) Giulia GTA. Купето ще бъде направено от карбон, като ще получи шаси от алуминий и мотор с мощност 525 к.с.


В основата на машината с име GT Electric е Alfa Romeo GT Junior 1300/1600, произведена в началото на 70-те години на миналия век. Автомобилът е напълно разглобен, като са запазени едва 10% от оригиналното му шаси, а след това е усилен със стоманен каркас за безопасност. Оказването е напълно ново с регулируеми амортисьори Bilstein Clubsport. Като цяло, каросерията е направена от карбон, който е обработен при температура от 200 градуса по Целзий.

 

Батерията на електромобила е поставена под пода, като се състои от акумулаторни клетки NMC 18650 и тежи 350 кг. Капацитетът е 50,4 кВт/ч. Батерията захранва електромотор на задната ос, развиващ 525 к.с. и 938 Нм, което ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди. Предвижда се пробег от 320 км, като машините ще получат и възможност за бързо зареждане от специални станции.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ