Бергер: Сена щеше да е президент

31 March 2020 12:38
Бергер: Сена щеше да е президент
Бившият съотборник на Айртон Сена Герхард Бергер е убеден, че бразилецът е притежавал всички качества, за да е успешен политик. Австриецът дори обясни, че ако не беше загинал на „Имола” на 1 май 1994, днес Сена щеше да е президент на родната му Бразилия.

„Ако Айртон, който миналата седмица трябваше да навърши 60 години, не беше загинал на „Имола”, то историята на Формула 1 щеше да е съвсем различна – обясни Бергер, който днес е шеф на DTM. – Сена щеше да спечели седем или осем титли. И Михаел Шумахер изобщо нямаше да успее да се доближи до него. Шумахер просто нямаше таланта на Сена.

„Къде щеше да е сега Сена? Президент на Бразилия, нямам никакви съмнения. Говоря съвсем сериозно. Сена се интересуваше от политика, помагаше на много деца. Вижте какво стана на погребението му – събраха се десетки хиляди. Зад него стоеше цяла Бразилия. И най-важното: той притежаваше качествата, които са необходими, за да успееш в политиката.”

Интересното е, че преди време най-успешният дизайнер на автомобили в историята на Формула 1 Ейдриън Нюи също обясни, че Сена е щял да стане президент на Бразилия.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ