Дизелов V6 за Toyota GR Hilux

31 March 2020 13:02
Дизелов V6 за Toyota GR Hilux
Дизелов V6 за Toyota GR HiluxДизелов V6 за Toyota GR HiluxДизелов V6 за Toyota GR Hilux
Прочетете повече за:
ToyotaHiluxпикапV6дизел

Преди година Toyota обяви, че подготвя високопроизводителни версии на всеки свой модел, а наскоро стана ясно, че двата бранда – GR и TRD, които правят такива автомобили, ще продължат да съществуват заедно.


Пикапът Hilux вече вече получи по-мощна версия, разработена от подразделението Toyota GR Sport. Машината е с обновен външен вид и с модернизирано окачване, а сега предстои да и бъде поставен и напълно нов турбодизелов V6 двигател. Моторът се отличава с много висок въртящ момент, като ще се използва за следващото поколение на Land Criuser, както и за други модели на бранда.

 

Засега остава загадка, каква точно ще бъде мощността на новия дизелов V6. Във всички случаи тя ще е по-голяма от сегашния 4,5-литров V8, който развива 268 к.с. и 650 Нм. Наличието на система за задвижване на четирите колела, както и подобрените окачване и ходова част ще превърнат Hilux в пикап с отлични възможности както на пътя, така и извън него.

 

Все още не е ясно и кога ще бъде представена новата версия на Hulux, но се очаква, че това ще стане съвсем скоро. Следващото поколение на пикапа трябва да излезе на пазара през 2023 г.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ