385 коня за Golf GTI от британци

31 March 2020 13:39
385 коня за Golf GTI от британци
Източник: Mountune
385 коня за Golf GTI от британци385 коня за Golf GTI от британци
Прочетете повече за:
vwmountunevw golf gtiтунингgolf r
Golf GTI е един от символите на хотхеч културата, но в последните години творението на VW изостава от тенденцията за повишаване на мощността на тези модели в компактния клас – най-мощните вече прескачат границата от 400 конски сили. А Golf GTI остава закотвен на 250 конски сили, което не се приема добре от феновете на модела. Естествено, за това си има причини и една от важните е, че над него има позициониран още един Golf – R, който вече е на върха на хотхеч моделите на VW.

Но британската тунинг компания Mountune, която десетилетия наред гради имидж на специалист по моторите на Ford, след което започна бързо да се разраства в посока и други марки, може да поправи тази несправедливост.

На британския пазар подразделението на Mountune, което работи с моделите на VAG предлага кита Stage 2+ за Golf 7 GTI и Golf 7,5 GTI, като това осигурява увеличаване на мощността с 163 конски сили. Така мощността на автомобила отскача на 385 конски сили – достатъчно, за да може доработеният Golf GTI да притесни новия Mercedes-AMG A45.

И тъй като Golf GTI е само с предно предаване, динамиката му няма как да е по-добра от тази на съперниците с 4х4 задвижване. С механична скоростна кутия ускорението от 0 до 100 км/ч се подобрява с 1,2 секунди до 5,2.

За да постигнат това специалистите от Mountune са решили да използват компоненти от Golf R – основно турбото IS38, като това решение вече е доста популярно сред тунинг компаниите, работещи по Golf 7. Има промени и в електрониката, управляваща работата на 2-литровия двигател EA888, включително и въвеждането на режим, еквивалент на ключ-масата, който осигурява невъзможност колата да бъде подкарана от друг, освен от собственика й.

Срещу допълнително заплащане се предлага и доработка на DSG-трансмисията на Golf GTI, което осигурява още динамика.
На Острова пакетът Stage 2+ струва 2099 лири и идва с 1-годишна гаранция.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ