Вижте първата отсечка на "Сафари"

31 March 2020 16:21
Вижте първата отсечка на
Източник: Kenyan Digest
През тази година рали „Сафари” ще се завърне в световния рали шампионат, ако пандемията от коронавирус отмине и Кения се пребори с нашествието на скакалци. И освен това, 18 години след като класическото състезание отпадна от календара на WRC, то ще е първото след паузата, наложена от разпространението на Covid-19.

Предлагаме ви онборд от първата отсечка на ралито - "Касарани", заснет по време на миналогодишното издание на състезанието през юли, когато то беше със статут на кандидат за влизане в календара на WRC.

Отсечката е с дължина 4,8 км и е изградена през миналата година, но не беше завършена за ралито. Създателите й са предвидили два скока, кръстосване на двете трасета и водно препятствие, като всичко трябва да е готово за старта тази година. Хубавото е, че двете паралелни трасета са достатъчно далеч едно от друго, така че прахолякът да не пречи на екипажите.

Етапът е разположен близо до столицата на Кения Найроби и част от високите сгради в града се виждат в далечината, след него екипажите ще поемат на север към сервизната зона в Найваша, където са и останалите етапи.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ