Официално: Aston Martin във Формула 1

01 April 2020 14:33
Официално: Aston Martin във Формула 1
Източник: TopGear
Британската компания Aston Martin официално обяви днес, че догодина ще се завърне във Формула 1 със свой заводски тим, като за основа ще бъде използван сегашния Racing Point.

За последно Aston Martin участва във Формула 1 преди 60 години, а акционерите в компанията са одобрили инвестицията от 260 милиона лири в Aston Martin, направена от собственика на Racing Point Лорънс Строл. Общо фирмата е събрала 536 милиона паунда свежи пари.

„Марка с постижения и история като Aston Martin трябва да се състезава на най-високото ниво в моторните спортове – заяви Строл. – Мисля, че това е най-вълнуващото нещо в новата история на Формула 1, не мога да се сетя за по-хубаво име за отбор в световния шампионат от Aston Martin.

„Инвестиционната ни стратегия поставя Формула 1 в центъра на глобалната ми маркетингова активност и е повече от логично да ребрандираме Racing Point за тази цел. Aston Martin се е състезавала през годините в различни форми на моторните спортове, но сега имаме възможност да създадем нов заводски тим във Формула 1.”

Предполага се, че и като заводски тим на Aston Martin Racing Point ще остане основен клиент на Mercedes, като германският гигант е и акционер в британската компания, която ползва двигатели от AMG за свои серийни модели.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ