Новите правила остават за 2023?

02 April 2020 10:10
Новите правила остават за 2023?
Източник: Pirelli
С оглед на задълбочаването на кризата с пандемията от коронавирус в световен мащаб и ефектът от нея, то новите технически правила във Формула 1 може да бъдат отложени още веднъж, този път за 2023 година.

Първоначалният план беше те да влязат в сила за сезон 2021, но сезон 2020 още не е стартирал, като първите 8 състезания са отложени или отменени и има вариант предстоящия сезон да завърши в началото на 2021 година.

Инициативата за новото отлагане на правилата е на отборите във Формула 1, които ще поемат огромния дял от разходите за налагането на новите правила в спорта, а първи пред медиите я съобщи шефът на Red Bull Кристиан Хорнър.

„Обсъждаме отлагането на новите правила с още една година – потвърди Хорнър пред ВВС. – Според мен, една надпревара в разходите през 2021 година ще е безотговорно решение след очертаващи се като труден и много натоварен сезон 2020. Мисля, че отборите сме постигнали споразумение по този въпрос, но то трябва да бъде ратифицирано от ФИА.

„В момента спортът има нужда от стабилност. Всички сме наясно, че новите правила ще изискват допълнителни разходи, а сега намаляването на разходите и замразяването на развитието на колите е приоритет. Замразяването на 60% развитието на шасито в следващите 18 месеца ще намали разходите на абсолютно всички отбори.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ