Alfa Romeo спира хечбека Giulieta

02 April 2020 13:04
Alfa Romeo спира хечбека Giulieta
Прочетете повече за:
Alfa RomeoGiulietaTonaleпроизводство

Компания Alfa Romeo обяви предстоящото спиране на производството на хечбека Giulietta, което ще стане факт до края на годината. Неговото място на конвейера ще бъде заето от новият кросоувър Tonale.


Alfa Romeo Giulietta се появи през 2010 г., като се предлагаше с бензинови двигател с обем 1,4 литра и 1,75-литров, както и с два дизела – 1,6 и 2,0 литра. Има и версия на природен газ с 1,4-литров агрегат.

 

Хечбекът няма да получи наследник, като мястото му в гамата на Alfa Romeo ще заеме компактният кросоувър Tonale. В неговата основа е платформата Small Wide 4х4, на която са построени Jeep Renegade, Compass и Fiat 500X. Кросоувърът трябва да излезе на пазара през 2022 г.

 

В момента гамата на Alfa Romeo включва още хечбека MiTO, седана Giulia и кросоувъра Stelvio, както и спортните C4 и C4 Spider. След предстоящото обединение на FCA и PSA обаче в нея ще настъпят промени, като единствено бъдещето на Stelvio изглежда сигурно.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ