Продават къщата на Лий Якока

02 April 2020 14:13
Продават къщата на Лий Якока
Източник: TopGear
Продават къщата на Лий ЯкокаПродават къщата на Лий ЯкокаПродават къщата на Лий ЯкокаПродават къщата на Лий ЯкокаПродават къщата на Лий ЯкокаПродават къщата на Лий Якока
Макар и в най-неподходящия момент, къщата на легендата на американската автомобилна индустрия Лий Якока в Калифорния, излезе на пазара. Имотът е издържан в тоскански стил, площта му е над 3000 квадратни метра, има 5 спални и 8 бани, като цената му е 26 милиона долара.

Къщата на покойния Якока е разположена точно над Сънсет Булевард в Лос Анжелис и е сред забележителностите на града, заедно с имотите на доста холивудски звезди.

Якока живя в тази къща до смъртта си през 2019 година, а спомените на спасителя на Chrysler и дългогодишен вицепрезидент на Ford и до днес остават сред най-популярните автомобилни четива в световен мащаб.

Освен това, на Якока дължим и решението Ford да стартира в „24 часа на Льо Ман”, след като се проваля опитът на американския гигант да купи Ferrari, а това довежда до създаването на Ford GT40 – първата и единствена американска кола, печелила легендарното френско състезание.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ