GM дава два модела на Honda

03 April 2020 08:31
GM дава два модела на Honda
Източник: GM
Американският пазар на електромобили се превръща във все по-важен елемент за развитието на всяка голяма компания и присъствието там вече е задължително. В момента Honda участва на този пазар с електрическия Clarity, който обаче има скромен пробег, а лансирането на Honda E в Северна Америка е събитие от по-далечното бъдеще.

Но японската корпорация и General Motors успяха да измислят план, който ще реши част от проблемите на Honda.
GM ще предостави два електрически модела на Honda, които ще се продават в Щатите с емблемата на японците. И двете коли ще са изградени на новата глобална платформа за електромобили на GM и ще използват новите батерии на гиганта Ultium. От страна на Honda идва дизайнът на каросерията и настройките на автомобила, което всъщност е дори по-важно при привличането на клиенти.

Новата платформа на GM ще се използва за много и различни модели – от Chevrolet до Cadillac, а батериите Ultium позволяват използването им в различни формати и „пакетиране”, бързо зареждане и ще се предлагат с капацитет от 50 до 200 киловатчаса. Производството на двата нови електрически модела на Honda ще е в заводите на GM в Северна Америка.

Представянето на двата нови модела на Honda ще стане факт в следващите две години, като идеята е те да са на пазара за моделната 2024 година, което в Щатите означава през есента на 2023 най-късно.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ