McLaren готви хибрид с V6

03 April 2020 15:18
McLaren готви хибрид с V6
Прочетете повече за:
McLarenхибридV6Sports Series

В близките месеци британският производител McLaren ще попълни семейството Sports Series с хибрид, който се зарежда от мрежата. Предполага се, че автомобилът ще бъде представен през лятото, а продажбите му ще стартират в края на годината. За разлика от досегашните хибриди на марката, които разчитат на фирмен V8 двигател, новият модел ще получи V6 и електромотор.


Генералният директор на компанията Майк Флюит от известно време говори за хибридизация на моделната гама. Идеята е, през 2025 г. всички модели на McLaren да бъдат електрифицирани. Британският производител натрупа сериозен опит, но досега тя превръщаше в хибриди само моделите от флагманското си семейство Ultimate Series – P1, P1 GTR и Speedtail.

 

Проблемът е, че заради добавянето на електрическо задвижване, автомобилите на марката стават прекалено тежки. Флюит и изпълнителният директор Дженс Лъдмът обаче са на мнение, че инженерите от Уокинг ще успеят да компенсират това с използването на композитни материали.

 

Очакванията са, че най-достъпният хибрид на McLaren ще изминава до 32 км с изключен двигател с вътрешно горене. В компанията смятат, че по-важна са динамиката на суперколата, както и намаления разход на гориво, който ще бъде постигнат на дълъг път благодарение на допълнителната батерия.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ