Салонът в Пекин - през септември

04 April 2020 11:41
Салонът в Пекин - през септември
Източник: TopGear
Автомобилният салон в Пекин, който беше една от първите жертви на коронавируса, при това по времето, когато заразата не беше стигнала размерите на пандемия, има нови дати. Ако всичко е наред, то салонът ще е от 26 септември до 5 октомври.

Тази година изложението в столицата на Китай трябваше да отвори врати на 21 април, но беше отложено, а по-късно това се случи и със салоните в Женева, Детройт и Париж, като те бяха директно анулирани.

Отлагането на салона в Пекин беше първият голям удар по китайската автомобилна индустрия за тази година, като индустрията се опитва да обърне тренда и да спре свиването на пазара в рамките на две последователни години – 2018 и 2019. Китай остава най-големият автомобилен пазар в света с 22,3 милиона нови коли, продадени миналата година. До 2018 пазарът записа 20 поредни години на растеж след последния си спад през 1997 заради азиатската финансова криза.

Салоните в Пекин и Шанхай се редуват през година, а шоуто в китайската столица привлича около 800 000 посетители, като над 5000 от тях са чужденци, а при последното му издание изложителите бяха 1200.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ