Мотор на Daimler за два SUV на Nissan

05 April 2020 09:46
Мотор на Daimler за два SUV на Nissan
Мотор на Daimler за два SUV на NissanМотор на Daimler за два SUV на Nissan
Прочетете повече за:
NissanX-TrailQashqaiDaimlerдвигател

Японският производител Nissan съобщи, че кросоувърите X-Trail и Qashqai съвсем скоро ще бъдат оборудвани с двигатели на Mercedes. Става дума за 1,3-литровия турбомотор, който развива мощност мощност от 150 к.с. Агрегатът носи името HR13DDT, като е съвместна разработка на концерна Daimler и алианса Renault-Nissan-Mitsunishi.


Производството на новия двигател ще бъде насочено към Китай, където действа съвместно предприятие между Nissan и Dongfeng. Той ще се предлага в 6-степенна механична скоростна кутия или с автомат със 7 предавки.

 

Моторът вече получи широко разпространение, като се поставя на Mercedes-Benz A-Class и B-Class, както и на кросоувъри GLA и GLB. С него са оборудвани още Renault Megane, Clio, Capture и Kadjar, както и Dacia Duster. Мощността на двигателя варира между 130 и 170 к.с. Досега агрегатът се произвеждаше в завода на Renault-Nissan в Испания, а вече ще се прави и в Китай.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ