Безплатна храна от Рон Денис

05 April 2020 21:12
Безплатна храна от Рон Денис
Източник: TopGear
Бившият шеф на тима от Формула 1 McLaren, както и на автомобилната компания със същото име, Рон Денис оглави благотворителна инициатива, която ще осигури 1 милион безплатни обеди, вечери и закуски за медицинските работници във Великобритания.

Денис е един от основателите на SalutetheNHS.org – инициативата, която ще осигури храна за десетки хиляди лекари, медицински сестри, санитари и техните колеги, тъй като Денис обясни, че той и обществото „са в дълг” на медицинските работници.

Семейството на Рон Денис дарява 1 милион лири плюс още 500 000 лири, които ще дублират последващи дарения за тази инициатива.

От веригата магазини Tesco идва храна за кампанията, а инициативата се подкрепя от кетъринг групата Absolute Taste и компанията, която разнася храна до домовете Yodel.

Храната ще се доставя на медицинските работници, които не могат да напускат работните си места в хода на 12-часовите смени, които дават в битката с коронавируса във Великобритания.

Доставките на храната започват утре в болницата „Джон Радклиф” в Оксфорд, а от другата седмица и в детска болница в Лондон.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ