Два варианта за сезона във Ф1

06 April 2020 09:39
Два варианта за сезона във Ф1
Прочетете повече за:
Формула 1коронавируссезон 2020

Бъдещето на тазгодишния сезон във Формула 1 продължава да е неясно, след като всички състезания до средата на юни бяха отменени заради пандемията от коронавирус. Засега първото състезание трябва да бъде за Голямата награда на Канада на 17 юни, но се очаква до дни да бъде обявено и неговото отпадане от календара.


Според телевизия Sky Sports, програмата тепърва ще търпи промени, като най-оптимистичният вариант е начало на сезона през август. Това ще доведе до значително сгъстяване на календара, за да може да бъдат проведели обещаните 15-18 старта. Предложената от шефа на пистата „Силвърстоун“ Стюърт Прингъл вариант, според който на едно трасе се провеждат повече състезания, почти сигурно ще отпадне, тъй като икономически е неизгоден – както за организаторите, така и за FIA (Международната автомобилна федерация).

 

Другата възможност, която се обмисля в момента от шефовете на шампионата и от FIA, е отмяна на първенството. Това ще доведе до огромни загуби за всички страни, но в крайна сметка здравето на участниците и зрителите е най-важно. Затова и ще бъде изчакано още известно време, за да се прецени как се развива пандемията и какви мерки ще вземат властите в различните държави.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ