Nokian затвори фабриките си

06 April 2020 08:30
Nokian затвори фабриките си
Източник: Nokian Tyres
Nokian Tyres и Vianor продължават да следят актуалната ситуация с епидемията от COVID-19 и взимат подходящи мерки за служителите си, бизнес операциите и клиентите. Приоритет на компанията е да осигури здраве и безопасност на хората си и да сведе до минимум въздействието върху клиентите.

Поради настоящата ситуация, Nokian Tyres временно преустанови производството във фабриките си, с цел да гарантира здравето и безопасността на служителите си.

Фабриката в Дейтън е ефективно затворена от петък, 27 март, и ще остане затворена най-малко за период от две седмици. В руската фабрика на Nokian Tyres, спирането на производството започна от понеделник 30 март и ще продължи една седмица. Nokian Tyres ще продължават да снабдяват потребителите със своите продукти чрез регионалните си складове.

„Завършихме необходимите подготовки и в двете ни фабрики и сме готови да следваме указанията предоставени от местните власти. Компанията ще продължава да предприема всички разумни стъпки, необходими, за да спомогне ограничаване на разпространението на COVID-19“, каза Еша Еронен, старши вицепрезидент доставки в Nokian Tyres.

Въпреки че Русия затвори границите си в неделя, 29 март, пътният транспорт на товари все още продължава. Фабриката на компанията във Всеволожск се намира на 35 километра от Санкт Петербург, който за момента също функционира нормално. Ситуацията е много променлива, постоянно бива наблюдавана и се вземат мерки за смекчаване на въздействието.

Преговорите за сътрудничество между служителите относно целия персонал базиран във Финландия, между Nokian Tyres plc, Nokian Heavy Tyres Ltd, Vianor Holding Oy и Vianor Oy приключи в петък на 27 март. В резултат от разговорите, всички 1 630 служители във Финландия ще бъдат временно съкратени. Продължителността на временните съкращения варира в зависимост от работното задание до максимум 90 дни на човек през тази година. Във Vianor Oy времето се удължава до февруари 2021 г.

Двуседмично затваряне на фабриката в Нокия, Финландия, започва на 6 април. Това включва както производството на гуми за леки автомобили, така и за производство на

Nokian Tyres следи отблизо новините и актуализираната информация от световните здравни организации и следва указанията, издадени от местните власти във всички райони, в които работи. Компанията взима всички необходими предпазни мерки, за да гарантира безопасността на служители си. Временно са спрени всички командировки и служителите са били помолени да не провеждат срещи лице в лице. В повечето страни Nokian Tyres са преминали към дистанционна работа на всички позиции, за които това е възможно, а в Русия се подготвят за това.

Компанията издаде правила за самокарантина на служители си, пътуващи зад граница в райони с висок епидемиологичен риск. От всички служители, завърнали се от пътувания, било то служебни или лични, се очаква да останат в самокарантина 14 дни след завръщането си.

В Испания са прекратени строителните дейности на обекта където се изгражда тестовият център. Изпълнителите ще възстановят работата си веднага щом е безопасно, но това означава, че проектът в Испания ще има известно забавяне.

От началото на епидемията в Китай Nokian Tyres активира глобалната си програма за непрекъснатост на бизнеса и предприе всички действия, които зависят от компанията, за да гарантира безопасността на служителите си и доставките за клиентите.

Стратегическата устойчивост е силната страна на мрежата за доставки на Nokian Tyres. Предприети са допълнителни предпазни мерки, за да гарантират доставките за клиентите, и е забранен достъпът на външни лица в заводите.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ