Тимовете срещу рали Сафари

06 April 2020 12:01
Тимовете срещу рали Сафари
Източник: Рали Сафари
Очаква се, че тази седмица рали „Сафари” ще бъде официално отложено или анулирано, но дори и това да не стане шансовете отборите от световния рали шампионат да заминат за Кения през юли не са особено големи.

В края на март ФИА и WRC обявиха, че следващите два старта – Португалия и Италия се отлагат, а те трябваше да стартират на 21 май и 4 юни. Така следващото състезание е „Сафари” от 16 до 19 юли. Но коронавирусът настъпва и в Африка, като полетите от и до Кения са спрени, а в момента там има и епидемия от скакалци. Така че най-вероятно сезонът в световния рали шампионат ще стартира през август с класиката Финландия.

Организаторите на „Сафари”, което се връща в календара след дълга пауза продължават да твърдят, че всичко със състезанието ще е наред и няма опасност за участниците и зрителите, но явно шефовете на тимовете не са убедени в това и са готови просто да не заминат за тази надпревара. Ако „Сафари” не бъде официално отложено или отменено и се стигне до бойкот на отборите, това ще е най-големият скандал в WRC от началото на века.

Тим шефът на Hyundai Андреа Адамо заяви, че за да заминат отборите за Кения трябва да има ясна картина какво се случва там и каква обстановката, а такава липсва и съответно отборите не могат да решат да поемат към Африка.

Техническият директор на Toyota Том Фаулър допълни, че решението трябва да стане факт до дни, тъй като отборите започват работа по колите за „Сафари”, тъй като маршрутът му е много тежък макадам и трябва да се знае дали тези автомобили да се сглобяват или не.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ