Новият Seat Leon SC е тук

12 February 2013 15:30
Новият Seat Leon SC е тук
Прочетете повече за:
SeatLeon

Испанското лъвче се появи в триврата версия. Съвсем новият Leon е добре маскиран Golf, разработен върху модулната платформа Querbaukasten, което е доста по-трудно да се произнесе от MQB. На същата платформа стъпва новият Golf VII, Audi A3 и още около 10 млн. продукта на компанията.

Seat с удоволствие натъртва на спортната страна на Leon SC. Междуосието е намалено с 35 мм в сравнение с 5-вратия вариант, от което произлизат „повече пъргавина“, „спортен характер“ и „прецизно управление“. Очаквайте да ги видите в щастлива реклама с усмихнати испанци.

Не знаем повече подробности за шасито, но петвратата версия ни допада много, което означава, че Leon SC е готин.

Запознатите с модерните технологии на Volkswagen ще разпознаят повечето от предложенията в Leon SC. За нещастие, въпреки заявения атлетизъм, в гамата липсва истински бърза версия. Бензиновите варианти са 1,2-литров TSI (100 к.с.), 1,4-литров TSI (135 к.с.) и 1,8-литров TSI (175 к.с.). Дизеловите варианти са два: 1,6-литров (105 к.с.)и двулитров (150 к.с.). В зависимост от двигателя механичните скоростни кутии са с 5 или 6 предавки. Предлага се и 7-степенният автоматик с два съединителя. Познайте дали нямаме търпение за версията Cupra...

Мястото за багаж остава 380 литра, въпреки по-острия ъгъл на задното стъкло. Ще е хубаво да споделите коментара си: дали Leon SC е по-добрият Golf или да чакаме оригинала с три врати.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ