Тествахме BMW Серия 2 Active Tourer

03 August 2014 16:31
Тествахме BMW Серия 2 Active Tourer
Прочетете повече за:
BMWСерия 2 Active Tourer

Седя на една маса с дизайнера на колата и се опитвам да му обясня, че фейсбук страницата ни гъмжи от недоволни фенове на пропелера. „Какво BMW е това, щом е с предно?“, „Те скоро и каравани ще почнат да правят“ и най-авторитетният аргумент: „Как се дрифти с това?“.

Отговорът ме учудва. Производителят напълно си дава сметка, че хардкор феновете няма да проявят интерес. Много по-съществено обаче е, че марката ще привлече нови клиенти (за до 75% от купувачите на Серия 2 Active Tourer това ще е първо BMW в живота им). С други думи, 90% (този път числото е измислено от нас) от притежателите на тази кола няма да имат никаква представа къде отива мощността, след като са натиснали десния педал. Приблизително такъв е процентът на незапознатите и при Серия 1.

И защо им трябва да знаят, щом ванът върви сигурно и стабилно дори при агресивно шофиране по извитите тиролски пътища. Предницата трудно олеква въпреки високия център на тежестта, а върховата дизелова и бензинова модификации може да се окажат голяма хапка за конкурентите. На задния ред места пространството е като в „петица“, единствено багажникът търпи критики за размера си.

Искаме да направим BMW-то на вановете.“ Красноречиво и ясно. Алпийският тест на TopGear доказа – това е много динамична кола с предно. Законите на физиката не са прекрачени, но интерпретацията им е доста различна от това, на което е способен един, да речем, френски ван.

 

Очаквайте теста на BMW Серия 2 Active Tourer в брой 110 на списание TopGear.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ