Това е най-младият пилот във Формула 1. На 16 е.

19 August 2014 15:41
Това е най-младият пилот във Формула 1. На 16 е.

Toro Rosso потвърди пилотската рокада, която се очакваше. Синът на пилота на Minardi от близкото минало Йос Верстапен ще стане най-младият пилот във Формула 1. Макс Верстапен идва на мястото на Жан-Ерик Верн, което за пореден път потвърди правилото за „не повече от три години“ - толкова се задържат пилотите в Toro Rosso, след което или отиват в Red Bull (така стана с Фетел и Рикиардо), или си търсят друг отбор.

Шефът на отбора Франц Тост благодарим на Верн за „тежката работа“ от 2012 досега и не пропусна да подчертае как „Жан-Ерик е доказал, че заслужава още една възможност във Формула 1“.

Новината няма да е много положителна също за Карлос Сайнц-младши, който бе спряган за съотборник на Данийл Квят през следващия сезон.

Верстапен ще присъства в бокса на Toro Rosso още тази седмица на „Спа“, но няма да кара, а единствено ще се учи на работа в екип. Когато дебютира догодина през март, ще е на 17. „Програмата му ще стане много по-интензивна, след като сезонът във Формула 3 свърши“, поясни Хелмут Марко, дясната ръка на собственика на отбора Диди Матешиц. „Тогава ще организираме и 300-километров тест, за да може да получи супер лиценз.“

Говори се, че Верстапен може да дебютира в петъчните тренировки още тази година, най-вероятно в Остин, Бразилия или Абу Даби.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ