Seat показва колата на краля

15 December 2014 11:03
Seat показва колата на краля
Прочетете повече за:
SeatIbiza

Годината е 1986, а Фелипе посреща 18-ия си рожден ден. Подаръкът му от татко – крал Хуан Карлос – е златист (какъв друг цвят си представяте)Seat Ibiza с 1,5-литров двигател. Колата дори се отличава с някои екстри, които ще се предлагат в модела едва две години по-късно – климатик и директно впръскване на горивото.

Днес Фелипе вече е Фелипе VI, крал на Испания, а първата му кола е просто далечен спомен. 28 години след като излиза от завода, возилото е навъртяло 152 000 км, но всъщност не е мърдало от гаража в последните 16 години (да предположим, че принцът е ходил за паеля с Ferrari). За инженерите на Seat е имало много работа – главно по горивната система и каросерията, не казват нищо за ръжда, но сме склонни да предположим наличието ѝ.

Испанците са възстановили колата до първоначалния ѝ блясък и сега я пращат не в гаража на кралското семейство, а в музей на марката. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ