VW влиза в дигиталната ера с Golf R Touch

06 January 2015 16:48
VW влиза в дигиталната ера с Golf R Touch
Прочетете повече за:
VWVolkswagenGolf R

Изложението не е за автомобили, а за потребителска електроника, но това не пречи на автомобилните производители да се надпреварват да представят нови модели. Става въпрос за CES в Лас Вегас. Mercedes-Benz извади каляска от бъдещето, която се управлява сама. Във VW са предпочели да подходят по-прагматично. Прототипът на техния щанд се казва Golf R Touch и показва интериора на бъдещите модели на компанията.

Идеята е многообразието от нови системи да се управлява по-лесно и безопасно без да разсейва шофьора по време на движение.

Главният герой е 12,8-инчов чувствителен на допир екран под който е разположен втори по-малък (8-инчов екран) за контрол на климатика, аудиосистемата и някои опции по управлението. Нормалните циферблати на таблото пък са заменени от познатия ви от Audi TT и новия Passat 12,3-инчов екран.

Отварянето и затварянето на панорамния покрив например се управлява с жестове, които започват от тавана и преминават върху таблета. С подобни жестове върху него се управляват също седалките. Амбиентното осветление може да се настрои с фантастичните 16,7 милиона комбинации. Истинска дискотека...

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ