Cupra ST: следващият хотхеч комби

09 January 2015 16:23
Cupra ST: следващият хотхеч комби
Прочетете повече за:
SeatLeonCupraЖенева 2015

Горещите компактни комбита съставляват един силно обичан в редакцията на TopGear жанр, затова сме щастливи да ви представим новото попълнение в класа – Leon Cupra ST. Първото горещо комби на Seat.

На практика колата е трето превъплъщение на темата Cupra при Leon и спокойно може да кажем – кандидат за титлата „най-красиво превъплъщение“. Ръбатите форми са отстъпили на завидни извивки, а двете линии в профила са категорична препратка към онзи слоган за емоцията. Джантите ала 911 Turbo са въпрос на вкус, надяваме се да споделите мнението си в коментарите отдолу.

Хечът може да се поръча с две мощности, но комбито ще идва само с по-потентния вариант с 280 к.с. За сметка на това може да избирате скоростната кутия между 6-степенна механична и автоматик DSG с планки за превключване. Ускорението до 100 км/ч отнема точно 6 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

В списъка с опциите откриваме пакет Performance, а серийно са налични умен преден диференциал и динамичен контрол на шасито. Споменатият динамичен пакет практически дублира всичко онова, с което бе оборудвана Cupra, когато счупи рекорда на „Нюрбургринг“ за кола с предно предаване – включително полусликове Michelin Cup, по-големи спирачки Brembo и 19-инчови джанти (може да ги поръчате оранжеви).
Официалното представяне ще е в Женева през март, когато ще видим и по-потентния с 20 к.с. Golf R комби.

Та какво ще кажете? Са ли горещите комбита по-яки от горещите хечове, или не са!?

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ