McLaren-ът на Мистър Бийн може да бъде твой за 8 млн. паунда

23 January 2015 17:01
McLaren-ът на Мистър Бийн може да бъде твой за 8 млн. паунда
Прочетете повече за:
McLaren F1Мистър Бийн

Роуън Аткинсън реши да продаде единия от McLaren-те си и по-точно тозиq с който катастрофира два пъти. Моделът е F1 и е известен с това, че след втория инцидент му бе изплатена най-високата застрахователна сума в историята на Великобритания. Мистър Бийн се сдоби със суперавтомобила през 1997 г. за 540 000 паунда. В момента колата се продава от лондонския дилър Taylor & Crawley, собственост на Дейвид Кларк, който е работил в McLaren в средата на 90-те. Според Кларк колата се продава на такава висока цена, тъй като има интересна история. Друга основна причина е, че McLaren F1 е собственост и на други известни личности, като Джей Лено и Ралф Лорън. „Мисля, че е идеален за всеки ден. F1 е безспорно модерното Ferrari 250 GTO”, споделя Карк.

Автомобилът е създаден от дизайнера Гордън Мъри. Предлага каброново шаси, три седалки, като шофьорът е в средата. Под капака се крие е 6,1-литров V12 с над 630 к.с.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ